Prešov pripraví teplé polievky pre vojnových utečencov

17.03.2022 Prešov

Prešov 17. marca (TASR) - Mesto Prešov pripraví teplé polievky pre vojnových utečencov z Ukrajiny. Prosí preto občanov o pomoc a spoluprácu pri zbierke potravín, z ktorých polievky pripraví. Ako TASR informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová, zbierka sa začne v piatok 18. marca.

"Občania môžu potraviny priniesť v pracovných dňoch v čase od 14.00 do 17.00 h. Každý pondelok bude zbierka trvať až do 18.00 h. Potraviny budú zhromažďované v priestoroch telocvične Základnej školy na Bajkalskej ulici v Prešove," povedala Šitárová.

Z vyzbieraných surovín pripravia zamestnanci zariadení školského stravovania v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta teplé a sýte polievky pre utečencov z Ukrajiny, ktorí sa zdržiavajú v Prešove alebo cez mesto prechádzajú.

"Zbierka je vyhlásená bez časového obmedzenia. V prípade doručenia väčšieho množstva potravín, najmä v prípade firiem, respektíve právnických osôb, je možné mimo vyhradeného času kontaktovať Jána Petrasa na telefónnom čísle 0910 440 173," doplnila Šitárová.

Zoznam potrebných potravín je zverejnený na webstránke mesta www.presov.sk.
 

Vyberte región

mark